postheadericon Checklista online

När man ska köpa linser på nätet första gången så finns det en del saker som är viktiga att tänka på. Det är lätt att man glömmer bort en del saker som kan vara avgörande för att ens ögon ska må bra och för att man ska få rätt linser. Därför presenterar vi här en checklista som du med fördel har framför dig när du ska köpa linser online första gången. Även om man gjort det förut kan det vara bra att ha en lista med saker att tänka på, så här är den.

 

1.

Du måste ha ett aktuellt recept för linser när du ska beställa online, det får inte vara mer än högst ett år gammalt. Ett recept ska innehålla följande parametrar för dina ögon; styrka, baskurva, diameter och linstyp som är bäst för dig. Tänk på att det faktiskt är flera optiker som erbjuder gratis synundersökning om du inte har brytningsfel.

 

2.

Om du haft linser innan och provat ut ett varumärke som passar dig så är det bäst att hålla sig till det, även om du hittar andra som är billigare. När du får hem linserna ska du alltid kolla bäst före datum på kartongen. Det kan ske misstag där företag skickar ut för gamla linser.

 

3.

Genom Internet har du möjligheten att jämföra olika företag, gör det! Det kan verkligen löna sig att titta ordentligt på olika företag innan man bestämmer sig. Det man kan titta på är tillexempel; har dem eget lager? Finns det några recensioner av dem från människor som använt sig av dem? Kolla leveranstider, dem är olika på olika företag och beställer du från utlandet kan det ta längre tid. Kolla om dem har bra kundtjänst och att det går att kontakta dem enkelt. Kolla hur det fungerar om du vill byta dina linser på grund av fel eller fraktskador.

 

4.

Jämför man priser kan man spara många kronor, det kan verka som att det är små skillnader men tittar man på fraktkostnaden förstår man att det verkligen kan vara skillnad.

5.

Om du har känsliga ögon är det alltid rekommenderat att du gör en efterkoll hos din optiker när du använt linserna. Följ alltid rekommendationer från din optiker, du vill ju inte skada dina ögon i onödan.